“Думаю, всі господиньки, які печуть паски, рано чи пізно мають негативний досвід приготування… І я, звичайно, не виняток, – пише у своєму блозі знана в Україні господиня і кондитерка Лілія Цвіт. – Але якби не було цих усіх невдач, то я би, напевне, так і не навчилася випікати паски! Важливо зрозуміти причини своїх “поразок” Не зупинятися, не засмучуватися, а спробувати ще раз!”
У своєму дописі господиня розібрала причини, чому паски не вдаються, і що робити, щоб паска була пишною і смачною.
Поради Лілії Цвіт, як пекти паску
“З власного досвіду, поділюся і я”, – пише пані Лілія. – Раджу всім зробити “репетицію” – спекти паски хоча б на пів порції. Навіть досвідчені господині за рік багато чого можуть призабути”.
Чому тісто не росте?
Причин може бути декілька. Основна – несвіжі (не правильно зберігалися) дріжджі. Або їх замало. Тому ми готуємо опару, щоб побачити, чи дріжджі працюють так, як треба. Чим жирніше тісто, тим більше дріжджів потрібно. Якщо бачите, що готове тісто не росте, то спробуйте додати ще трішки розчинених дріжджів і зачекати.
Щоби паска вдалася пухкою і смачною: секрети моєї бабусі
Чому паска тріскає?
Це відбувається тоді, коли тісто занадто густе. А ще тоді, коли паска не достатньо вистоялась у формі. Тому не звертаємо увагу на час сходження тіста. А на об’єм! Тісто у формі має збільшитися в об’ємі майже у три рази.
Чому паска западає всередину?
Таке може статися, якщо тісто занадто рідке. Або коли не достатньо пропечене всередині. Ще таке буває, якщо занизька температура в духовці. Паски, особливо великі, ставимо у розігріту духовку. Потім температуру зменшуємо.
Чому паска має різкий дріжджовий запах?
Це буває через те, що тісто перекисло. Тобто занадто довго вистоювалося. Тут важливо, ще на етапі опари, не перетримати тісто. І час сходження у всіх різний. Це залежить від температури середовища.
За якої температури пекти паску?
Це дуже важливий момент, який у всіх індивідуальний. Бо у всіх різні духовки Я печу, як правило, у режимі “Низ конвекція” 170 град. Час випікання залежить від розмірів форми. Чим більша форма, тим довше печемо. Якщо зверху пригорає, робимо “шапочку з фольги.
- Чому паска кришиться і що додати в тісто, щоб не кришилася
Post Views: 30