Традиційно мікрохвильову піч використовують для розігрівання та страв і розмороження продуктів. Однак домашня пічка має ще багато корисних функцій, здатних полегшити побут господиням.
1. Аби кухонна дошка не мала неприємний запах, ретельно помийте її у мильній воді, натріть лимоном і покладіть до мікрохвильовки на 1 хв. Так само можна реанімувати несвіжі поролонові губки для посуду.
2. Щоб стерилізувати банки для закруток, не варто «варити» їх на плиті у великій каструлі. Просто налийте в банку води на два пальці, поставте до мікрохвильовки й увімкніть її на 1 хв.
3. У домашній пічці можна сушити горіхи та сухарі, а також зелень на зиму.
4. Зацукрований мед буде ніби свіжий, якщо поставити його до мікрохвильовки на 1 хв.
5. Вичавити сік з лимона чи апельсина можна до останньої краплі, якщо добре прогріти фрукт у мікрохвильовці. Гіркий м’якуш грейпфрута легко чистити після 30 секунд у пічці.
6. З дрібних шматочків мила можна зробити великий брусок, якщо розплавити їх у будь-якій формі та охолодити. Шмат засохлого мила «оживе», якщо прогріти його у мікрохвильовці протягом 1 хв.
7. Щоб почистити мигдаль від лушпиння, потрібно покласти його у скляний посуд, залити окропом і прогріти 30 секунд. Тверда шкаралупа грецького горіха розм’якне у мікрохвильовці за 3 хв.
8. За допомогою мікрохвильовки можна освіжити черствий хліб, а також посилити аромат мелених спецій чи кави.