Що головне в тушкуванні?
– Попереднє обсмажування продукту чи відварювання його з подальшим обсмажуванням.
– Поєднування в одному посуді обсмаженого продукту, олії та соку від його обсмажування, а ще – невеликої кількості води.
– Посуд, що добре закривається, ліпше з товстими стінками. Під час тушкування намагатися не відкривати кришку.
– Тривалість приготування страви від 45 хвилин на плиті (ось де знадобиться скороварка) і до півтори години в духовці.
– Наприкінці тушкування, коли випарується вода, додають не воду, а більш щільні чи кислі рідини – вершки, сметану, фруктовий чи овочевий сік, оцет, виноградне вино.
– Всі компоненти тушкуються в одному посуді. Чим їх більше і чим вони різноманітніші, тим смачнішою виходить страва.
– Вода до всіх тушкованих страв додається тільки у вигляді окропу.
– Наприкінці тушкування до готової страви додають приправи й прянощі.