Шарлотка з лохиною
- 4 яйця, ванільний цукор, 120 г цукру, 130 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 100-150 г лохини. Можна додати цедру апельсина або лимона за бажанням.
Збити білки з дрібкою солі до легких піків, потім додати цукор і збивати до міцних піків. Додати жовтки, потім поступово ввести цедру, збиваючи тісто. Борошно з розпушувачем додати до суміші, акуратно перемішати лопаткою до об’єднання всіх інгредієнтів, щоб отримати повітряну текстуру.
Ягоди лохини обкатати в крохмалі. Форму застелити пергаментом, влити тісто, зверху посипати лохиною. Випікати 30 хвилин при температурі 200°C. Залишити охолоджуватися після випікання. Легкий і ніжний десерт готовий до чаю!
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також приготувати:
- Шарлотка з полуницею. Дуже простий рецепт!
- Найпростіший пиріг. Печу з ревенем, полуницею і будь-якими ягодами. Хто їв – усі просять рецепт!
Post Views: 218