Мабуть, немає таких людей, які не люблять чебуреки, хрумкі зовні і з соковитою начинкою всередині. Можливо, багато їх їсти не варто та й не всім бажано, але то вже інша історія. Бо чебуреки – то така смакота!.. Щоправда, не у всіх і не завжди вони вдаються смачними. Треба мати не тільки хороший рецепт тіста, а й знати секрети соковитої начинки.
Начинка для чебуреків: секрети приготування
Як приготувати начинку для чебуреків, щоб вона залишалася соковитою навіть після смаження, розповіли господині і поділилися своїм досвідом.
- Фарш навпіл – курячий, свинина і яловичина. Цибуля – стільки ж, скільки фаршу, дуже дрібно покришена. Чорний перець, сіль. Домішується з дуже холодною водою. Фарш має бути майже рідким, але щоб вода не відділялася. Можна додати петрушку, кріп і зелену цибулю. Заліплювати гарно краї чебуреків, щоб не витік сік.
 - Ідеальна класична пропорція -60% тертої або дрібно нарізаної цибулі +40% м’ясного фаршу (баранина+ яловичина) + крижана вода, спеції.По консистенції повинний продукт стати рідкуватим. Коли кусатимете чебурек, старайтеся сік спочатку випити, бо його всередині повно.
 - Багато цибулі (потерти) сіль, перець, фарш і склянка холодної води (на 1 кг фаршу).
 - Смачне поєднання: сир твердий, фарш з цибулею та шматочками помідорів.
 - До фаршу додати декілька ложок сметани, холодного молока, кефіру або томатного соку.
 - Сусідка татарка, в чебуреки кладе тільки морожену цибулю, дрібно ріже і держить в морозилці.
 - Можна додати дрібні кубики замороженого вершкового масла. Але це для тих, хто не боїться жирного.
 - До фаршу додати зблендеровану суміш ( цибуля плюс холодна вода).
 - до фаршу додати терту цибулю, зелень, спеції води 100 мл на 500 грамів фаршу і 60 грамів розтопленого масла – дуже ніжні і соковиті.
 - Я варю бульйон і роблю з нього желе на желатині, зберігаю в контейнері в морозилці. Коли роблю чебуреки, то на тісто викладаю фарш, а поверх фаршу желе, заліплюю. Коли смажите, то желе розтане і буде багато смачного соку в чебуреку. Такі чебуреки легше ліпити і вони не течуть під час смаження. Це не я придумала, це порада кухаря Сталіка Ханкишиєва, тільки він робить міцний бульйон, щоб сам зажелювався, як холодець.
 - Колись попався рецепт від кримських татар. У фарш додавати не воду, а м, ясний бульйон. Цибулю, доволі багато, треба не терти, а різати дрібненько і потім качалкою подавити. Бульйону треба стільки щоб фарш був доволі рідкий, на великий чебурек фаршу треба десь 1,5-2 ложки тоненько розмазати.
 - Спробуйте в кожен чебурек разом з фаршем покласти подрібнений лід (крихти). Під час приготування лід розтане. До речі, так само і в пельмені добре класти льодяні крихти.
 
Перевірені рецепти тіста для чебуреків читайте тут:
- Чебуреки за сімейним рецептом (ну дуже смачне тісто!)
 - 
Моє фірмове тісто для чебуреків – дуже смачне і легке в роботі!
 
				 Post Views: 658