Секрети приготування смачних соусів

Бернард Шоу колись сказав: "Архітектори приховують свої помилки під плющем, лікарі – в землі, а кухарі – під соусом". Головне – щоб соус добре вдався, і тоді будь-яка страва буде смачною!

Для того аби соус був особливо смачним, потрібно правильно готувати складники.

  • Бульйон для соусу і заливних страв майже не солять.
  • Не можна нагрівати до кипіння соус, заправлений вершковим маслом, тому що це руйнує емульсію масла з іншими продуктами.
  • Гірчиця, розведена на молоці, а не на воді, довше зберігається і не засихає.
  • Якщо ви готуєте соуси для других страв, то томат ліпше смажити на смальці, а сметану доводити до кипіння.
  • Надмірної гіркоти ріпчастої цибулі можна позбутися, нарізавши її локшиною і заливши на деякий час холодною водою.
  • Для зберігання цибулини потрібно змастити місце розрізу маслом або жиром.
  • Для того аби цибуля для соусу не підгоріла і мала жовтуватий колір, її необхідно обкачати в борошні.
  • Для овочевих соусів спершу варять овочі, і тільки наприкінці варіння до них додають спеції. У такому порядку соус зберігає свій смак і виходить більш ароматним.
  • Гірчицю і хрін перед приготуванням необхідно облити окропом, це дозволить позбутися неприємної гіркоти.
  • Мелісу лимонну застосовують у свіжому вигляді для приготування овочевих салатів, овочевих соусів та супів.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook