фаршировані курячі стегна

Фаршировані курячі стегна на святковий стіл

Фаршировані курячі стегна - чудове доповнення до м'ясного асорті на святковий стіл. І на смак, і на вигляд - супер! Як готувати і формувати - у рецепті!

Фаршировані курячі стегна ідеально підходять на святковий стіл. Гості від цієї страви будуть у захваті стовідсотково! Вона дуже смачна й має ефектний вигляд на тарілці. Чудове доповнення до м’ясного асорті!

Фаршировані курячі стегна

  • На 1 куряче стегно: 300 г свинного фаршу, 1 яйце, 2 цибулини, 3 шампіньйони, 1 п. желатину, 1 ст. ложка крохмалю, олія, сіль, перець за смаком.
Починаємо з того, що потрібно зняти шкірку з курячої ніжки. Знімається вона легко. Шкірку треба стягнути з ніжки, як панчоху, до суглобчика (основи, де вона кріпиться до кістки). Біля основи кісточку з м’ясом відрубати, щоб шкіра залишилася триматися на кістці. Виходить така торбинка зі шматочком кісточки на дні.
Тепер відділити м’ясо від кістки. 1 цибулину тушкувати на олії і разом з м’ясом пропустити через м’ясорубку, додати фарш свинний, сіль, перець, яйце, крохмаль і все добре перемішати.
Шампіньйони порізати соломкою, цибулю соломкою і тушкувати на олії, додати сіль, перець за смаком. Охолодити. З фаршу сформувати “ніжку”, всередину поклавши начинку з шампіньйонів, посипати її желатином.
“Торбинку” зсередини трохи притрусити желатином, запхати всередину “ніжку” з фаршу. Має вийти “торбинка”, начинена фаршем. Щоб при випіканні торбинка не розлізлася, краї можна зшити або зафіксувати зубочистками (потім не забудьте вийняти) або нічого не зшивати.
Покласти сформовані ніжки на деко. Випікати при температурі 180 градусів 30 хв. Після охолодження тонко нарізається.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також інші перевірені рецепти страв на святковий стіл:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook