“У картопляного пюре, як і у будь-якої іншої страви, є свої секрети приготування”, – розповідає господиня Оксана Полищук, ділиться порадами і фото своєї страви, розповідає, яке пюре любить найбільше.
- Кожна господиня знає: щоб пюре вийшло смачним, варто брати картоплю крохмалистих сортів.
- Також щоб приготувати картопляне пюре, вам знадобиться вершкове масло – 100 грамів на 1 кілограм картоплі (можна більше або менше, кому як подобається).
- Сіль додавати за смаком.
- Подрібнену зелень, часник або підсмажену цибулю — можна додати у готове пюре.
- Можна додати ще шкварки — якщо вам подобається картопляне пюре зі шкварками.
- Пам’ятайте, що картопляне пюре найкраще подавати на стіл гарячим — отже, готувати його потрібно безпосередньо перед застіллям.
“На жаль у мене сала не було, і я шкварок не додавала, а зі шкварками воно ще смачніше”, – каже господиня.
Коли вода закипить, посоліть та варіть картоплю 15–20 хв. Коли картопля буде готова, злийте воду, додайте в каструлю молоко та вершкове масло, зажарку з цибулі. Ретельно розімніть картоплю картоплем’ялкою, щоб не було грудочок. Картопляне пюре готове!
Товкти картоплю краще руками! Навіть, якщо будете збивати міксером, то тільки ручним. Електричні зазвичай мають занадто велику швидкість обертання віничків. Секунда – і повітряне пюре перетворюється на клейстер! А блендер – то взагалі табу! Хіба маєте до нього спеціальну насадку для приготування пюре (вона зменшує швидкість обертання віничка).
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 31