Мед із пелюсток чайної троянди
Пелюстки чайної троянди залити водою, майже щоб покрила, довести до кипіння, проварити 1-2 хв. Залишити до повного охолодження. Коли охолоне, відцідити (пелюстки можна викинути, а можна заморозити і використовувати для випічки). А до відвару додати цукор (на 3 л відвару – 5 кг цукру), варити, поки не розчиниться цукор і маса почне густішати. Наприкінці додати 0,5 ч. ложки лимонної кислоти, мед має стати красивого рожевого кольору. Не переварювати! Проварити ще хвилинку, вимкнути. Можна перелити у сухі стерильні банки і закрутити або зберігати в холодильнику.
Ще дуже смачно додавати трошки приварених трояндових пелюсток наприкінці приготування полуничного варення. Спробуйте – не пошкодуєте!
Рецепт Лариси Смірнової, фото: fb.ru
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 12