“Секрет монашки”
- Форма 25Х35 см. Тісто на жовтках: 150 г масла, 150 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 8 жовтків, 130 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
- Масло збити з цукром і ваніллю, по одному ввести жовтки, додати борошно, розпушувач, збити. Викласти ложкою (як дуже густа сметана) у застелену форму. Пекти при 170 ОС 30-40 хв.
- Пісочне тісто: 200 г масла або маргарину, 100 г цукру, 4 жовтки, 300 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 20 г какао.
- Сирна маса: 1,5 кг сиру, 100 г масла, 100 г крохмалю, 12 білків, 230 г цукру, 1 п. ванільного цукру.
М’яке масло збити з цукром, по одному ввести жовтки. , додати борошно і розпушувач і замісити тісто ложкою. Відділити 1/3 і змішати з какао, покласти в холодильник на 30 хв. 2/3 тіста накрити плівкою і покласти в холодильник на 30-40 хв.
Сир змолоти з розтопленим маслом, перемішати з крохмалем. Окремо білки збити у піну, додати цукор і ваніль, збити до розчинення у густу пишну масу. Перемішати сир зі збитими білками акуратно ложкою.
Розкотити на пергаменті біле тісто з холодильника, щоб були бортики 2 см. Розкришити на нього темне тісто. Викласти сирну масу, рівномірно розподіливши її по поверхні. Випікати при 170 ОС близько 1 год. Охолодити у формі і вийняти.
Крем
0,5 л води, 150 г цукру, 1 п. пудингу вишневого (40 г), 300 г масла.
300 мл води і цукор поставити на вогонь. У 200 мл води розмішати вишневий пудинг (можна замінити на крохмаль). Коли закипить вода з цукром, ввести тонкою цівкою пудинг, варити помішуючи до загустіння, зняти з вогню, накрити харчовою плівкою в притик, охолодити. Масло збити до побіління, по ложці ввести пудинг.
Охолоджений сирник корж змастити кремом (частину залишити на боки), накрити коржем на жовтках, притиснути, змастити кремом боки, покрити помадкою, прикрасити. Поставити на 12 год у холодильник.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Юлія Якіб’юк