Салат у профітролях на святковий стіл
Профітролі: 0,5 скл. борошна, 0,5 скл. молока, 60 г масла або маргарину, 2 яйця, дрібка солі.
Салат: 7 яєць, 150 г сиру, 1 ст. ложка тертого хрону, 1 ст. ложка гірчиці, 1 пучок цибулі, 1 пучок петрушки, 2 ст. ложки майонезу, 3-4 ст. ложки густої сметани або йогурту, сіль і чорний перець.
Нагріти в сотейнику масло з молоком і сіллю і закип’ятити. Одним рухом всипати борошно і досить енергійно перемішувати, поки все не з’єднається. Перемішувати, поки маса не почне відшаровуватися від стінок сотейника. Відставити й охолодити. Збити теплу масу міксером, додавши по одному яйця. Перекласти в кондитерський мішок і видавити розетки діаметром близько 4 см на папір для випікання на відстані одна від одної (під час випікання виростуть). Поставити в духовку, попередньо нагріту до 200 ОС, через 15 хв зменшити до 160 ОС і запікати ще 20 хв. Остудити, відкривши духовку.
Яйця відварити, почистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Додати подрібнений сир, нарізану петрушку, цибулю та інші інгредієнти. Все перемішати, приправляючи за смаком сіллю і перцем. Охолоджені профітролі гострим ножем розрізати навпіл, покласти всередину салат і накрити кришечкою. Наповнювати безпосередньо перед подачею.
Читайте також: