Рулетики з яблучною начинкою
Тісто: 350 г борошна, 200 г сметани, 200 г масла (розм’якшеного), 50 г цукру, ванільний цукор, 1 ч. ложка розпушувача.
Начинка: 4 яблука, 100 г цукру, лимонний сік, цедра лимона, кориця, родзинки (до смаку) (натерти яблука, додати решту продуктів, перемішати, перед викладанням на тісто відцідити сік).
Перемішати масло, сметану, цукор. Половину борошна з розпушувачем додати до сметанно-масляної суміші. Замісити тісто, поступово додаючи борошно. Тісто має бути м’яке і не липнути до рук. Поставити на 30 хв в холодильник.
Підготовити начинку.
Тісто розділити на 4 частини. Розкотити прямокутники. Викласти по центру начинку і скрутити рулетик. Розрізати на шматочки 4-5 см, змастити яйцем. Випікати при 200 ОС 25-35 хв до рум’яності.
Рецепт і фото Світлани Зиміної-Тринчій
Спробуйте також приготувати: