Рулетики з сиром під яблучною карамеллю
1 великий лаваш, 700–800 г сиру (можна використовувати солодку сиркову масу, але тоді не додавати цукру), 100 г цукру, 2 яйця, ваніль. Карамель: 4 великі яблука, 150 г цукру, 75 г масла, 2 ч. ложки меду, 3 ст. ложки вершків або сметани, дрібка солі, 0,5 ч. ложки кориці.
- Сир змолоти, додати цукор, ваніль і яйце, добре перемішати. Рівномірно розподілити сирну начинку на лаваш. Згорнути щільним рулетом. Гострим ножем розрізати рулет на рівні частини-пеньочки по 4–5 см заввишки.
- Яблука помити, вирізати серцевину і нарізати кубиками. У каструльці з’єднати масло, цукор, вершки, мед. Нагрівати на малому вогні, поки все розплавиться і добре перемішається.
- У форму вилити карамель, викласти яблука. Зверху вертикально викласти рулетки.
- Форму поставити в духовку, розігріту до 180 ОС, на 20–25 хвилин. Відтак форму з рулетиками накрити тарілкою і швидко перевернути (будьте дуже обережні, рулетики і карамель дуже гарячі). Форму не знімати! Залишити рулетики на 20–30 хвилин, щоб вони просочилися карамеллю. Зняти форму і подавати до столу. Рулетики смакують гарячими і холодними.
- Дуже зручно готувати у мультиварці.
Post Views: 28