Рулет зі скумбрії на святковий стіл
- 1 скумбрія, 2 середні морквини, 1 невелика цибулина, 2 яйця, сіль, перець, спеції, 25 г желатину (давала менше), харчова плівка.
Рибу почистити, вийняти хребет, розрізати на половину. Моркву дрібно потерти, цибулю порізати кубиками. Протушкувати на сковороді. Яйця зварити і порізати слайсами.
Одну половину скумбрії покласти на харчову плівку, посолити, поперчити, посипати желатином. Викласти шарами моркву і яйця. Накрити другу половину. Другу частину риби я теж трохи підсолила, легенько поперчила і посипала трохи желатином.
Щільно обгорнути харчовою плівкою. Зробити кілька проколів голкою. Покласти в киплячу підсолену воду і варити орієнтовно 20-40 хв залежно від величини скумбрії. Рибу вийняти з води і покласти під прес до повного охолодження ( клала на рибу дощечку). Поставити в холодильник. Коли повністю охолоне, зняти плівку, порізати скибочками і смакувати.
Рецепт Світлани Дубової. Готувала і фотографувала Майя Рабцун
Радимо також прочитати інші перевірені рецепти зі скумбрії:
- Якщо четвер, то риба. Якщо риба, то скумбрія. 7 рецептів
- Вишукана закуска на святковий стіл зі скумбрії