Морквяні торти мають абсолютно новий вишуканий смак. Такий простий інгредієнт, як морква, повністю змінює консистенцію бісквіта і загальне враження від десерту, хоча у ньому практично не відчувається. А в поєднанні з горіхами і карамеллю морквяний торт смакує просто надзвичайно. Приготуйте і насолодіться! Рецепт торта – перевірений, від господині!
Морквяний торт з горіхами і карамеллю
- Форма 20-22 см.
- Тісто: 3 яйця, 210 г цукру, 150 г олії, 220 г борошна, 190 г моркви, 80 г горіхів, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ч. ложка кориці.
- Начинка: 350 мл вершків (33-35%), 450 г вершкового сиру, 120 г цукрової пудри.
- Карамельний соус: 100 г цукру, 40 мл води, 100 мл теплих вершків, 30 г масла.
Морквяний бісквіт
Горіхи подрібнити блендером, моркву потерти на дрібній терці. Яйця збити з цукром до пухкої маси, додати олію, перемішати. Просіяти сухі інгредієнти, додати моркву і горіхи, перемішати лопаткою. Можна розділити тісто на 2 частини і випікати 2 бісквіти або пекти один при температурі 170 градусів 40-50 хв до сухої шпажки. Охолодити бісквіт і якщо він один, то поділити на 3 частини: з верхньої частини зрізати верхівку (це для крихт для прикрашання).
Крем
Для крему збиваємо всі інгредієнти до піків.
Карамель
Зварити карамель: спочатку розтопити цукор з водою до золотистого кольору, додати теплі вершки, інтенсивно помішуючи, далі масло і потримати на вогні буквально 1 хв.
Збирати торт в кільці так, щоб крем був ще зверху. Залити карамеллю і поставити в холодильник для стабілізації. Прикрасити боки торта крихтами від бісквіта або за бажанням.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати морквяний торт за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Морквяний торт з крем-сиром та горіхами
- Торт, який всі хочуть скуштувати (з морквяним бісквітом та арахісовим кремом)