Пляцок “Зеник”
Форма 24Х38 см.
Тісто: 1,5 п. маргарину, 6 жовтків, 1,5 скл. цукру, 4 скл. борошна, 1,5 ст. ложки розпушувача, 3 ст. ложки какао.
Безе: 6 білків, 15 ст. ложок цукру, 1,5 скл. смажених волоських горіхів.
Крем: 2 скл. молока, 1 скл. цукру, 1 п. пудингу “Сметанкового”, 250 г. масла.
Тісто. З’єднати всі складники для тіста, крім какао, і замісити. Поділити на 5 частин, до трьох додати какао, а дві залишити білими.
Безе. Білки збити, досипаючи цукор, вкінці додати горіхи, перемішати.
Розкачати біле тісто і спекти два коржі. Розкачати темне тісто, помастити білками з горіхами і пекти, поки не затвердне безе.
Крем. В одній склянці холодного молока розчинити пудинг, а в другій – 1 скл. цукру і поставити на вогонь. Коли молоко з цукром закипить, влити молоко з пудингом і помішуючи варити на малому вогні до загустіння, охолодити. Масло збити, по ложці давати пудинг і збивати.
Рецептом поділилася Світлана Сорока
Читайте також:
-
Торт “Імпровізація” з яблучним компоте і кремом “Пломбір”
-
Торт “Чорний ліс” із шоколадним бісквітом та вишнями у збитих вершках