Смачнішої “Вишиванки” я ще не їла! Рецепт цього пляцка випитала у колєжанки. Він чудовий, тому залюбки ділюся з вами!
Пляцок “Вишиванка”
- Форма 29Х29 см.
- Темне тісто: 250 г маргарину, 1 ч. ложка амонію, 2 яйця, 2-3 ст. ложки какао, 1 скл. цукру, 2 склянки з гіркою борошна.
Борошно, какао, цукор, амоній добре перемішати. Натерти на тертці в суху суміш охолоджений маргарин, перемішати додати яйця і замісити тісто. Розділити на 3 або 6 кульок і покласти в морозилку.
- Світле тісто: 250 г маргарину, півлітрова банка борошна, 1 скл. сметани, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка амонію.
Борошно перетерти з маргарином (його так само, як в попередньому тісті, натерти на тертку), додати інші компоненти і замісити тісто. Тепер розділити на 3-4 частини, дивлячись яка у вас форма для випічки. Розкачати або розштовхати прямо за формою шаром в 1,5 см тісто.
По світлому тісту розподілити смородинове варення (як немає смородинового, кладу з аличі, кисленьке має – бути це важливо). Потім посипати волоськими січеними горіхами (я посипаю рясно). Поверх горіхів натерти темне тісто. Поставити деко в розігріту до 180 °С духовку, пекти приблизно 35-40 хвилин. Перевірити готовність коржа зубочисткою: вона повинна залишитися сухою. Так випікати 3-4 коржа, дати їм повністю охолонути.
- Крем: 300-400 г вершкового масла (м’якого), 1 б. сирого згущеного молока.
Збити масло до посвітління і, не припиняючи збивати, потихеньку влити згущене молоко. Збивати до однорідності. Крем готовий.
Перемазати добре вистиглі коржі і залишити мінімум на ніч в холодному місці.
Рецепт і фото Наталії Витягловської
Радимо також інші рецепти пляцків:
- Пляцок “Бандерівський” – це любов із першого шматочка!
- Розкішний пляцок з вишнями “Галіція”
Post Views: 37