еклер

Рецепт еклерів (заварних тістечок) з кремом та фруктами

Еклери (заварні тістечка) досить просто готувати. Треба лише чітко дотримуватися рецепта. Із сирним кремом, фруктами або праліне - це смакота!

Еклери (заварні тістечка) – одні з улюблених ласощів! Цей варіант – з вершковим кремом та ягодами, також дуже смачно, тістечка в міру солодкі зі свіжим смаком! А еклери з кремом праліне – це щось неймовірне! Щоб еклери вдалися, треба мати хороший перевірений рецепт і чітко його дотримуватися.

Еклери (заварні тістечка)

Тісто

  • Склянка – 250 мл. 1 скл. води, 1 скл. борошна (160 г), 100 г масла, 4 яйця (кімнатної температури), дрібка солі. 
Ввімкнути духовку та розігріти до 200 ОС. Тим часом приготувати тісто.
Воду з маслом і сіллю довести до кипіння (не кип’ятити), додати просіяне борошно весь час помішуючи. Заварити густе і гладке тісто, воно повинно зібратися в колобочок і відставати від стінок каструлі. Дати тісту трішки охолонути до 80 ОС 2-3 хв, додати по одному яйця ретельно перемішуючи до гладкої консистенції.
Сформувати еклери, користуючись кулінарним мішечком з насадкою. Можна без насадки робити, відрізати кінчик мішечка (або взяти щільний файл).
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 190-200 ОС 30-40 хв до золотистого кольору, щоб добре підсохли, час випікання залежить від розміру тістечок. Заварні тістечка краще пересушити, ніж не досушити. Можна випікати заздалегідь за 2-3 дні, охолоджені скласти в герметично закритий бокс або каструлю. Кремом наповнити в день подачі , тоді тістечка свіжі та трішки хрусткі.

Сирний крем

  • 450-500 г вершкового або домашнього сиру, 150 г вершків 33%, цукор, 10-15 г ванільного цукру. 
Сир та вершки мають бути добре охолоджені. Збити все разом до однорідної густої консистенції. Вінички від міксера кладу в морозилку на 10-20 хв (тоді вершки завжди добре збиваються).
Розрізати кільця навпіл. На дві половинки нанести крем з кулінарного мішечка з насадкою або скористатися щільним файлом (відрізати куточок). Зверху покласти фрукти та накрити іншою половинкою, посипати пудрою з ситечка.

Крем з праліне

  • 100 г горіхів (мигдаль, фундук), 100 г цукру.
Черпак або сковорідку з товстим дном змастити олією, насипати цукор, поставити нагрівати, доки цукор не розплавиться і стане бурштинового кольору, додати горіхи, ретельно вимішати. Пергамент змастити олією, викласти рівномірно горіхи. Залишити для застигання на 15-20 хвилин. Розламати на шматочки, подрібнити в блендері в крихту. Цієї крихти вистачає не на один тортик. Додавати 6-7 ст. ложок в будь-який крем, наприклад, заварний, – це дуже-дуже смачно. Зберігати у закритій баночці.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також приготувати еклери за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook