Медівник без меду
- Форма для кексу – 26 см, об’єм склянки – 250 мл.
- 1 скл. варення, 1 скл. кефіру (2-3 ст. ложки кефіру можна замінити на сметану), 2 яйця, 100 г цукру, 100 мл олії, 350 г борошна, 1 ч. ложка з чубком соди, 1 ст. ложка з чубком какао, 0,5 скл. горіхів, 0,5 скл. родзинок, 0,5 ч. ложки ванільного цукру, кориці, мускатного горіха.
До варення додати соду і залишити на 5 хв. Тоді додати кефір, яйця, цукор, олію, какао, в кінці – борошно. Тісто, як густа сметана. Насамкінець додати горіхи і родзинки.
Я використала яблучне повидло, до якого додала 2-3 ложки чорної смородини, перетертої з цукром (для смаку і гарного кольору). Випікати при температурі 180 ОС 50-60 хв.
Рецепт і фото Ольги Соломахи-Корчак
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 50