Гриби мариновані без стерилізації
Маринад: 1 л води, 2 ст. ложки солі, 3 ст. ложки цукру, 1-2 лаврових листки, 3-4 горошини чорного перцю і духмяного, 3-4 бутони гвоздики. У киплячий маринад опустити гриби, варити 5-10 хв. У банку 0,5 л влити 2 ст. ложки оцту, налити гриби з маринадом, закрутити, перевернути. Стерилізувати не треба. Можна закривати будь-які гриби, хоч білі хоч опеньки. Рецепт Тетяни Капралик
Гриби мариновані смачні
1 кг помідорів (помити і порізати), 150 г води, 100 г оцту, 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка солі, 1 лавровий листок, 5 горошин чорного перцю. Варити 30 хв. Потім стерилізувати 15 хв, закрутити. Рецепт Ольги Глинчак
- Мариновані маслюки. Мені вони смачніші навіть за білі гриби!
Мариновані гриби (рецепт для всіх грибів)
На 1 літрову банку відварених грибів: 300 мл гарячої води, 1 ст. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 1 лавровий листок, 3-4 горошини перцю чорного і духмяного, 2 ст. ложки оцту, гвоздика. Усе разом варити, знімаючи пінку, 20 хв. У кожну простерилізовану банку (1 л)влити 1 ст. ложку оцту (якщо банки 0,5 л – 0,5 ст. ложки оцту), киплячі гриби розкласти, закрутити. Рецепт Марини Несвіт
Дуже вдалий рецепт
- Мариновані опеньки. За цим рецептом закриваю всі гриби