мариновані гриби

Рецепт маринованих білих та будь-яких інших грибів

Ми зібрали для вас перевірені рецепти маринованих грибів, за якими господині консервують гриби роками. Так можна маринувати білі гриби та будь-які інші.

Гриби мариновані без стерилізації

Маринад: 1 л води, 2 ст. ложки солі, 3 ст. ложки цукру, 1-2 лаврових листки, 3-4 горошини чорного перцю і духмяного, 3-4 бутони гвоздики. У киплячий маринад опустити гриби, варити 5-10 хв. У банку 0,5 л влити 2 ст. ложки оцту, налити гриби з маринадом, закрутити, перевернути. Стерилізувати не треба. Можна закривати будь-які гриби, хоч білі хоч опеньки. Рецепт Тетяни Капралик

Гриби мариновані смачні

1 кг помідорів (помити і порізати), 150 г води, 100 г оцту, 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка солі, 1 лавровий листок, 5 горошин чорного перцю. Варити 30 хв. Потім стерилізувати 15 хв, закрутити. Рецепт Ольги Глинчак

Мариновані гриби (рецепт для всіх грибів)

На 1 літрову банку відварених грибів: 300 мл гарячої води, 1 ст. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 1 лавровий листок, 3-4 горошини перцю чорного і духмяного, 2 ст. ложки оцту, гвоздика. Усе разом варити, знімаючи пінку, 20 хв. У кожну простерилізовану банку (1 л)влити 1 ст. ложку оцту (якщо банки 0,5 л – 0,5 ст. ложки оцту), киплячі гриби розкласти, закрутити. Рецепт Марини Несвіт

Дуже вдалий рецепт

Гриби довести до кипіння, відцідити, промити. Знову залити водою і варити 10-15 хв, відцідити. Маринад: 1 л води, 2 ст. ложки солі, 3 ст. ложки цукру, 1 листок лавровий, 3-4 горошини чорного та духмяного перцю, 1 гвоздика, 100 мл оцту 9%. Усе змішати, довести до кипіння і всипати відціджені гриби у цей маринад та варити на середньому вогні (щоб не сильно кипіло) 30 хв. Банки і кришки простерилізувати. Заповнити банки грибами, долити маринад по самі краї банки та закрутити. Перевернути та під ковдру до повного остигання. Таким способом закриваю гриби роками, різні. Рецепт Наталії Михайлишин

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook