опеньки мариновані

Мариновані опеньки. За цим рецептом закриваю всі гриби

Коли до мене приходять гості, то першими зі стола змітають грибочки. Роками закриваю їх за одним рецептом, причому не тільки опеньки, а всі. Гриби виходять смачні і спецій в міру.  

Мариновані опеньки

Гриби назбирати в лісі або ж купити, почистити, помити. Тоді відварити: закипить, злити, ще раз добре промити під проточною водою, знову залити водою і варити 10-15 хв, злити на друшляк.
  • Маринад: 1 л води, 2 ст. ложки солі, 3 ст. ложки цукру, 1 листок лавровий, 3-4 горошини чорного та духмяного перцю, 1 гвоздика, 100 мл оцту.
Усе для маринаду змішати, довести до кипіння і всипати відціджені гриби у цей маринад та варити на середньому вогні (щоб не сильно кипіло) 30 хв.
Банки простерилізувати (хто яким способом робить). Я мию, наливаю у банку води (1/3 банки) і на 5 хв у мікрохвильовку. Кришки обливаю кип’ятком.
Заповнити банки грибами, долити маринад по самі краї банки та закрутити. Перевернути та поставити під ковдру до повного остигання.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook