салати з огірків

Рецепти салатів з огірків з овочами на зиму

Якщо маєте великі огірки, приготуйте з них салат на зиму. До вашої уваги збірка перевірених рецептів від господинь.

Салат з огірків “4 овочі”

  • 2 кг огірків (кубиками), 0,5 кг перцю, 0,5 кг цибулі, 0,5 кг моркви, 200 г цукру, 250 г олії, 200 г оцту, 1 ст. ложка солі.
Все разом настояти 3 год. Стерилізувати 40 хв банки по 0,5 л. Виходить 7 банок. Рецепт Ірини Підвірної

Салат з огірків і червоного перцю

  • 5 кг огірків, 6 шт. червоного болгарського перцю, 6-7 шт. цибулі.
Огірки порізати грубими кружечками, перець широкою соломкою, цибулю кружечками. Все перемішати і залити 9 скл. води + 1 скл. солі. Залишити на 3 години, час від часу помішуючи.
  • Приготувати маринад: 1,25 л води, 1 кг цукру, 4 скл. оцту.
Маринад закип’ятити. Салат без юшки набрати щільно у банки, залити маринадом, накрити кришками і стерилізувати 15 хв. Гарячими ставити догори дном. З цього рецепту виходить ≈ 15 банок по 0,5 л. Рецепт Анни Бах

Салат з огірків у томаті

  • Маринад: 0,5 л води, 0,5 л пасти томатної, 200 г цукру, 2 ст. л. солі, 120 г олії, 100 г оцту.
  • А також: 2 кг огірків, 0,5 кг перцю болгарського, 0,5 кг цибулі.
Маринад поставити, щоб закипів. Коли закипить, додаємо туди огірки почищені і порізані кружальцями, перець соломкою, цибулю пів кільцями. Тушкувати 30 хвилин. Розкласти в банки і стерилізувати 10-15 хвилин. Виходить 7 баночок. Рецепт Оксани Солодкої

Огірки з морквою по-корейськи

  • 3 кг огірків, 1 кг моркви, 1 пачка приправи до моркви по-корейськи, 1 скл. цукру (200 мл), 1 скл. оцту, 1 скл. олії, 2 ст. ложки солі, 1 ч. ложка перцю меленого, 2 головки часнику.
Огірки помити і розрізати на 4 частини вздовж, моркву натерти на тертці по-корейськи. Овочі скласти в миску додати всі продукти і залишити на 2 год, кілька разів перемішати. Розкласти в банки 1 л і стерилізувати 20-30 хв. Рецепт Галини Петрик

Салат з огірків з оливками

  • 2 кг огірків, 300 г моркви, 300 г цибулі, 300 г червоного солодкого перцю, маленька баночка оливок (в мене зелені) без кісточок.
  • Маринад перший: 1 л 800 мл води (9 склянок по 200 мл), 1 скл. (200 мл) солі.
  • Маринад другий: 2 скл. по 200 мл води, 1,5 скл. цукру, 1,5 скл. оцту, 3 ст. ложки олії.
Огірки якщо дуже маленькі, то обрізати верх і низ, більші порізати на 4 частини, середні на 2 частини. Моркву потерти на корейській тертці. Цибулю нарізати соломкою. Перець нарізати грубшою соломкою. Оливки порізати на 2 частини. Все перемішати і залити першим теплим маринадом на 3 години , потім повністю його злити.
Порозкладати в баночки ( в мене 7 банок по 0,5 л). залити кип’яченим другим маринадом і стерилізувати 10 хв. Рецепт Ольги Будзан

Салат з огірків з перцем і цибулею

  • 2 кг огірків, по 0,5 кілограмаг перцю болгарського жовтого і червоного, 5 цибулин, 2 ст. ложки солі, 100 г цукру, 250 г оцту, 100 г олії.
Огірки кружальцями, перець соломкою, цибуля півкільцями, все перемішати і нехай стоїть 4 години. Розкласти в банки, стерилізувати 30 хв. Виходить 12 банок по 0,5 л. Рецепт Орисі Пасемко
Радимо також прочитати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook