Торт-пиріг “Ранкова роса”
Форма 20Х30 см. Сирно-кокосові кульки: 250 г сиру кисломолочного, 1 яйце, 70 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю, ванільний цукор, 60 г кокосової стружки.
Сир, цукор, яйце перебити блендером та додати все інше. Перемішати. Зробити 20 кульок, скласти на дощечку і покласти в морозилку на 1 год.
Тісто: 200 г масла, 150 г цукру, 5 яєць, 150 г кефіру або сметани, 1,5 ч. ложки розпушувача, ваніль, 330 г борошна.
М’яке масло і цукор збити, додати по одному яйця, ваніль, дрібку солі, кефір (сметану), борошно з розпушувачем. Усе гарно перемішати.
Викласти у форму рівно половину тіста, ретельно його розрівняти. До тіста, що залишилося, додати 1,5 ст. ложки какао, 3 ст. ложки молока та ретельно розмішати. На біле тісто у формі викласти шоколадне і розрівняти, але щоб не змішалося! Дістати кульки і втопити у тісто. Пекти при 170 ОС десь до 45 хв (до сухого сірники). Потім повністю охолодити.
Крем: 500 мл молока, 150 г цукру, 1,5 п. ванільного пудингу (або 60 г кукурудзяного крохмалю), ваніль. Зварити пудинг та охолодити.
Взяти 200 г вершків 33% або сепараторної сметани і збити. Додати холодний пудинг і гарно все збити. Виходить смачнющий крем! Поділити його умовно на дві частини. Однією покрити зверху пиріг, а другу перекласти у кондитерський мішечок з улюбленою насадкою та зробити зверху візерунок. Присипати з ситечка какао і поставити в холодильник на 4 год.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 72