Торт з яблучним кремом. М’якенький, смачний і дешевий!

Цей торт виходить такий ніжний, що його можна їсти губами. Коржі супер! А ще дешевий і дієтичний, бо на весь торт треба тільки 2 ст. ложки масла!

Торт з яблучним кремом

Форма 25Х27 см або кругла 26 см, мірна склянка – 250 мл. Коржі: 2 яйця, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки меду, 2 ст. ложки масла, 1 ч. ложка соди, 1 ч. ложка амонію (можна і без нього), 1,5 скл. борошна.
Яйця збити з цукром. Додати всі інші компоненти і поставити на парову баню. Помішуючи, варити на пару 5-7 хв, має стати однорідним і цукор розчинитися. Тоді додати поступово ще 1,5 скл. борошна, замісити тісто. Розділити на 6-8 коржів.
Розкотити на підсипаній борошном поверхні (можна зразу на пергаменті) тонюсінький корж, він гарно виросте при випіканні і буде м’якесенький і пружний. Випікати на пергаменті при 180-200° до легкої рум’яності. Печеться дуже швидко (3-4 хв).
Крем – з яблук, але можна інший (сметанний, заварний, масляний). 1,5-2 кг яблук, 5-7 ст. ложок цукру (залежить від сорту яблук), 1 п. желе з кислинкою (у мене вишневе).
Яблука нарізати дольками або натерти. Дати цукор за смаком (мінімальну кількість або без, бо коржі солодкі). Тушити, помішуючи, 20-30 хв. Залежить від сорту яблук. Вимкнути і додати сухе желе. Розмішати ретельно і гарячою масою перемащувати коржі.
Рецепт і фото Іванни Луць

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook