Пиріг-запіканка з яйцем, зеленою цибулею і копченим сиром
- Форма 24 см.
- Тісто: 4 яйця, 250 мл кефіру, 150 мл олії, 1 ч. ложка солі, 300-330 г борошна, спеції: базилік, чорний перець, 1 ч. ложка розпушувача.
- Начинка: 3 яйця, пучок зеленої цибулі, 200 г копченого плавленого сиру, спеції, сіль.
Збити яйця з сіллю до однорідності, додати кефір, перемішати, додати олію, просіяти борошно з розпушувачем, спеції, перемішати. Тісто виходить не рідке і не густе.
Приготувати начинку: нарізати дрібно цибулю, яйця, натерти на великій тертці плавлений сир, посолити і перемішати.
Сформувати пиріг. На дно форми покласти пергамент, далі вилити половину тіста, викласти начинку, рівномірно розподілити, вилити решту тіста. Розігріти духовку до 160 градусів і випікати до золотистого кольору 30-35 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку). Після випічки пиріг дістати з форми, викласти на тарілку і залишити до повного охолодження. Перед подачею на стіл можна полити сметаною – дуже смачно.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також приготувати інші солоні пироги зі смачною начинкою:
- Коли треба приготувати швидко і смачно, печу пиріг з цибулею та сиром
- Пиріг з грибами і цибулею. Піца ховається!
Post Views: 35