пиріг з лаваша з сиром і яблуками

Пиріг з лаваша з сиром, карамеллю та яблуками

Пиріг з лаваша з сиром, карамеллю та яблуками готувати дуже просто і швидко. Часто його роблю в мультиварці. Він гарно просочується карамеллю. І на вигляд цікавий, ріжеться як торт.

Пиріг з сиром та яблуками з лаваша

  • 2 листки прямокутного лаваша, 700–800 г сиру (можна використовувати солодку сиркову масу, але тоді не додавати цукру), 100 г цукру, 2 яйця, ваніль.
  • Карамель: 4 великі яблука, 150 г цукру, 75 г масла, 2 ч. ложки меду, 3 ст. ложки вершків або сметани, дрібка солі, 0,5 ч. ложки кориці.

Сир змолоти, додати цукор, ваніль і яйце, добре перемішати. Рівномірно розподілити сирну начинку на лаваші. Згорнути щільним рулетом (краще рулетики робити тонші). Гострим ножем розрізати рулет на рівні частини-пеньочки по 4–5 см заввишки.

Яблука помити, вирізати серцевину і нарізати кубиками. Я готую у мультиварці, тому зразу все роблю у формі з-під неї. Якщо будете пекти у духовці, приготуйте карамель в окремій каструльці. У каструльці з’єднати масло, цукор, вершки, мед. Нагрівати на малому вогні, поки все розплавиться і добре перемішається, додати яблука, перемішати.

У форму вилити карамель з яблуками (якщо будете готувати у духовці – використовуйте суцільну, нероз’ємну форму!). На яблука вертикально викласти рулетки один біля одного зрізом догори.

Форму поставити в духовку, розігріту до 180 ОС, на 20–25 хвилин. Або в мультиварку на режим “випікання” на такий самий час. Коли час приготування завершиться, форму з рулетиками накрити пласкою тарілкою більшого розміру (краще, щоб краї тарілки були злегка припідняті, щоб не витекла карамель) і швидко перевернути. Будьте обережні, рулетики і карамель дуже гарячі!

Форму не знімати! Залишити рулетики на 20–30 хвилин під формою, щоб вони просочилися карамеллю. Далі зняти форму і подавати до столу. Рулетики смакують гарячими і холодними.

Мені дуже зручно готувати у мультиварці. Але можна і в духовці. Виходить дуже смачно, рулетики соковиті, гарно просочуються карамеллю. І на вигляд такий пиріг цікавий, можна і гостей пригостити. Нарізається скибочками, як торт.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Спробуйте також приготувати:

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook