Кухня Рецепти

Пиріг з капустою

Такий наливний пиріг дуже простий у приготуванні. Ані ліпити, ані розкачувати тіста не треба. І взагалі маніпуляцій з борошном – мінімум.

01.06.2017 16:27

Інгредієнти:

Півголовки капусти (приблизно 500 г),  велика цибулина, по 1 скл. борошна і сметани, 50 г масла,  3 яйця, 0,5 скл. сушених грибів, 0,5 ч. ложки соди, олія, перець, сіль.

Капусту дрібно нашинкувати, додати подрібнену цибулю і попередньо замочені гриби. Все протушкувати на олії. Тим часом приготувати тісто: збити яйця з дрібкою солі, додати борошно і розтоплене масло. Продовжуючи збивати, поступово додати просіяне борошно та соду, погашену оцтом. Тісто має бути, як густа сметана.

Половину тіста викласти на дно форми, змащеної маслом і посипаної борошном. Зверху рівним шаром розкласти начинку. Поверх капусти акуратно ложкою викласти тісто і розрівняти, щоб верхній шар з’єднався з нижнім.

Випікати у розігрітій духовці 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною зубочисткою.