З капустою можна приготувати безліч страв. Дуже часту капусту використовують як начинку у пиріжки і пироги. І недарма! Це дуже смачно! Пиріг з капустою – чудова страва до супу або борщу. А ще шматок пирога можна взяти з собою на роботу, у школу або в дорогу. Можна приготувати навіть святковий пиріг з капустою, якщо оригінально його сформувати. До вашої уваги перевірений рецепт і цікавий спосіб формування пирога від господині.
Пиріг з капустою
- 200 мл теплого молока, 200 мл теплої води, 2 ст. ложки води, 2 ч. ложки солі, 30 г живих дріжджів, 2 яйця, 100 мл олії, 100 г масла, 0,950-1 кг цукру.
- Начинка – тушкована капуста. Можна також робити солодку. У такому разі тісто готувати лише на молоці, додати ваніль і трошки більше цукру.
У миску налити тепленьке молоко і воду, додати дріжджі (розкришити трохи), додати сіль, цукор, яйця, олію, розтоплене вершкове масло, все це трохи збити вінчиком. Далі всю масу додати у борошно, замісити тісто, тісто не повинно бути дуже туге, краще потім підсипати трохи борошна. Поставити в тепле місце, щоб підійшло, підходить дуже гарно.
Руки змастити олією, розкотити шматок тіста, надрізати, скласти навпіл розрізами донизу, покласти капусту, зробити трикутничком, трохи знизу защіпати, перевернути другою стороною і викласти у форму, змащену олією. Дати підійти, змастити верх пирога (1 яйце + 1 ст. ложка сметани, трохи збити виделкою), посипати кунжутом. Пекти в розігрітій духовці при 180 ОС 45 хв до золотої скоринки. Із цих продуктів виходить два пирога.
Рецепт і фото Оксани Полищук
- Пиріг “П’ятихвилинка”. Готується 5 хвилин, а з’їдається ще швидше!
- Швидкий та недорогий пиріг на пачці майонезу