пиріг зі сливами

Пиріг зі сливами без заморочок. Обов’язково приготуйте, поки є сливи!

Люблю такі прості і швидкі пироги - заколотив тісто, вилив у форму і готово. А цей ще й пиріг зі сливами, це взагалі смакота! Обов'язково приготуйте, поки є сливи!

Пиріг зі сливами без заморочок

  • Форма 20Х30 см (якщо хочете вищий пиріг, беріть меншу).
  • 200 г борошна, 200 г цукру, 200 г сметани, 5 яєць, 1 ч. ложка розпушувача, 2-3 ч. ложки лимонної цедри, 1 кг слив (у мене пішло менше, десь 700-800 г).
Помити сливи, розрізати на 4 частини. Яйця збити міксером до пишної піни, поступово підсипати цукор. Добре збити. Додати сметану та цедру і легко вимішати. У просіяне борошно додати розпушувач і підсипати порціями в яєчну суміш, акуратно вимішуючи. Готове тісто вилити у форму, застелену пергаментом та змащену добре маслом. Зверху викласти сливи, легко втискаючи їх у тісто. Пекти при 180 ОС 45-50 хв до сухої шпажки. Орієнтуєтесь по своїй духовці, я пекла 50 хв. Витягнути з форми і залишити остигати на решітці. Можна посипати пудрою.
Рецепт від “Бабушки Емми”, пекла і фотографувала Лілія Мацько

Спробуйте також приготувати інші пироги зі сливами за перевіреними рецептами від господинь:

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook