бісквітний торт з ягідним мусом

Простий та вдалий бісквітний торт із заварним кремом та ягідним мусом

Цей бісквітний торт завжди вдається. Він дуже ніжний, пишний, соковитий та вологий. А ще легко ріжеться. Заварний крем та ягідний мус надають торту неймовірний смак. Обов’язково спробуйте!

Бісквітний торт із заварним кремом та ягідним мусом

Бісквіт

  • 4 яйця, 130 г цукру, 4 г ванільного цукру, 120 г пшеничного борошна, 25 г крохмалю, 20 мл соняшникової олії, 40 мл молока, 1 ч. ложка розпушувача.

Збити яйця, додати цукор та ванільний цукор. Ще раз добре збити. Просіяти борошно та крохмаль. Додати до збитих яєць. Акуратно вимішати лопаткою. Влити молоко та олію. Ще раз добре вимішати.

Форму діаметром 22 см застелити пергаментним папером. Вилити туди тісто. Випікати при 180 градусах 35 хвилин. Коли бісквіт вистигне, розрізати його на три частини.

Крем

  • 100 г цукру, 30 г вершкового масла, щіпка солі, 4 ст. ложки крохмалю, 2 пакетики ванільного цукру, 500 мл молока, 2 яйця, 200 мл вершків, 10 г желатину, 2 ст. ложки цукрової пудри, 100 мл молока.

Яйця збити з цукром, сіллю та крохмалем до однорідності. Довести молоко до кипіння і зняти з вогню. Гаряче молоко влити тонким струменем до яєчної маси, постійно збиваючи. Перелити масу в каструлю, де було молоко, і поставити все на вогонь нижче середнього.

Варити крем, постійно мішаючи, до загусання, доводячи масу практично до кипіння. Додати до гарячого крему масло і добре перемішати. Накрити крем харчовою плівкою. Поставити в холодне місце вистигати.

Желатин замочити в молоці. Після набухання розчинити та ввести до заварного крему. Вершки з пудрою збити до стійких піків. Продовжуючи збивати вершки, ввести ложка за ложкою, заварний крем. Збивати до повного поєднання інгредієнтів.

Ягідний мус

250 г ягід (на смак), цукор за смаком, 2 ч. ложки крохмалю, 50 г води.

Ягоди з цукром, водою, крохмалем проварити на вогні 2-3 хв.

Для просочування коржів

  • 100 г води (молока/чаю/соку), 1 ч. ложка цукру.

Зібрати торт у роз’ємній формі (аби не витік крем), боки застелити пергаментом. Корж просочити, змазати кремом, викласти ягідний соус. Викласти інший корж, і зробити все так, як і з першим. Потім викласти третій корж та змазати кремом. Прикрасити за бажанням.

Рецепт та фото: Оксани Ющук, м. Луцьк

ВАМ ТАКОЖ СПОДОБАЄТЬСЯ:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook