Кухня Рецепти

Новий бісквіт на кип’ятку з шоколадним мусом і маскарпоне. Божественний торт!

Цей бісквіт на кип’ятку – мій фаворит серед шоколадних бісквітів. Він дуже ніжний та повітряний. Цей торт із сиром маскарпоне, шоколадним мусом та вишнями. Смакота неймовірна!

20.02.2020 16:35

Бісквіт із шоколадним мусом та вишнями

Форма діаметром 22 см.

Тісто: 4 яйця, 140 г цукру, дрібка солі, 110 г борошна, 20 г крохмалю, 2 ч. ложка розпушувача, 40 г какао, 100 г рослинної олії, 80 мл окропу.

Жовтки відділити від білків. Збити жовтки з половиною цукру. До збитих жовтків додати олію та просіяне какао. Добре збити. Влити кип’яток і знову збити. Маса має вийти гладенькою і без грудочок. Тоді додати борошно, крохмаль та розпушувач. Збити міксером до однорідної маси.

До білків додати цукор, який залишився, і дрібку солі. Добре збити. До шоколадної маси додати білки. Перемішати до однорідності. Викласти тісто у дві форми. Випікати при температурі 170 градусів 25-30 хвилин. Один корж розрізати на дві частини. Усіх коржів має бути три.

Крем: 400 г сиру маскарпоне, 300 г жирних вершків, цукрова пудра за смаком.

Охолоджені вершки збити з пудрою. У москаропоне по частинах ввести збиті вершки, збити.

Шоколадний мус: 2 плитки чорного шоколаду (200 г), 200 г вершків, 30 г масла, 8 г желатину.

Желатин замочити у холодній воді. У сотейник покласти шоколад і масло. Розтопити. Додати желатин до шоколадної маси. Перемішати й дати охолонути. Вершки збити й частинами ввести у шоколад. Вимішати.

Додатково: 300 г вишень заморожених або свіжих.

На корж викласти шоколадний мус та вишні. Тоді викласти інший корж й змазати кремом, викласти вишні, а тоді – ще один корж, щедро змазати кремом. Прикрасити вишнями.

Рецепт та фото: Оксани Ющук, м. Луцьк

ВАМ ТАКОЖ МОЖЕ СПОДОБАТИСЯ:

Домашній “Маскарпоне”