Простий пляцок без випічки
350 г печива, 600 вареного згущеного молока, 3 скл. молока, 125 г масла, 2 п. ванільного пудингу, ½ склянки цукру, 330 мл вершків, 1 ст. ложка цукрової пудри, чорний шоколад.
Застелити форму (20х25) папером для випічки, викласти один шар печива. Нагріти згущене молоко та викласти на печиво, розрівняти. Накрити ще одним шаром печива. В склянці молока розчинити пудинги, добре вимішати, щоб не було грудочок. Решту молока поставити на вогонь, всипати цукор, довести до кипіння.
В кипляче молоко влити розведений пудинг, постійно помішуючи довести до загустіння. Додати масло та варити ще 2-3 хвилини. Крем злегка охолодити. Добре теплий, навіть ще трішки гарячий крем вилити на печиво, розрівняти, накрити печивом. Залишити пляцок трішки охолодитися, поставити в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. Перед подачею збити добре охолоджені вершки з цукровою пудрою, нанести зверху на печиво, посипати потертим шоколадом.
Рецепт і фото Лілії Гадач