Профітролі (еклери, заварні) – універсальні. Оскільки тісто несолодке, їх можна начинити як кремом (і буде десерт), так і солоною начинкою, наприклад, пастою, паштетом або салатом (і буде закуска).
Головне – мати перевірений рецепт тіста для профітролів, щоб під час випікання вони гарно виросли, а всередині утворилася порожнина. Далі можна експериментувати!
Профітролі з пастою із крабових паличок
- Для тіста на профітролі: 125 мл води, 125 мл молока, 120 г масла, 150 г борошна, 4 яйця, дрібка солі.
- Начинка: крабові палички (потерти) і янтарний сир.
У каструлю налити воду і молоко, додати масло та сіль, довести до кипіння. Коли масло розтане, всипати борошно, швиденько вимісити (мішаю дерев’яною лопаткою), збираючи тісто в кулю. Вимішуючи ще декілька секунд і зняти з вогню.Тісто охолодити до теплого стану, додавати по одному яйця, гарно вмішуючи кожне в тісто (мішаю лопаткою).
У кондитерський мішок викладати тісто, викладати на деко (стелила пергамент) тістечка, залишаючи між ними відстань. Духовку розігріти. Перші 15 хвилин пекти при 200 градусах, потім ще 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Коли охолонуть, розрізати навпіл і начинити.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Радимо також спробувати інші рецепти приготування закусок на святковий стіл:
- Сирний рулет. Незамінна закуска на святковий стіл
- Святкова закуска за 5 хвилин. 25 начинок для рулету з лавашу
Post Views: 35