Томатний соус
- 7 кг помідорів, 6 великих перців, сіль за смаком.
Овочі помити на очистити від серединок. Пропустити перець та помідори через м’ясорубку. Перекласти пюре у дві невеликі каструлі і додати по ложці солі. Добре перемішати. Поставити на газ і довести до кипіння.
Як тільки закипить, зробити менший вогонь і зверху на каструлю покласти сито з маленькими отворами. У ситі буде збиратися піна та рідина, її потрібно зібрати ложкою чи черпаком. Це треба робити для того, щоб томат вийшов густий.
Варити томат 40 хвилин, періодично помішуючи. Після цього перебийте томат блендером. на маленькому вогні томат слід поварити ще 10-15 хвилин. Зберігати його можна у стерилізованих банках або ж охолодити та розкласти томат у невеликі пакети і заморозити.
Спробуйте також приготувати:
- Вишневий соус до м’яса. Кетчуп відпочиває!
- Бомбезний соус зі слив “Сацебелі”. До шашлику, курки, печеного м’яса нема нічого кращого!
Post Views: 46