Польський полуничний сирник
Форма 22Х32 см. Бісквіт: 5 яєць, 3/4 скл. цукру, 2/3 скл. борошна, 1/3 скл. какао.
Змішати борошно і какао, просіяти. Білки збити до жорстких піків, на кінець додати цукор та жовтки не припиняючи взбивати. До яєць додати сухі інгредієнти і змішати лопаткою або міксером на низькій швидкості. У нижній частині форми викласти пергамент і змастити боки маргарином та присипати борошном. Обережно вилити тісто. Випікати близько 35-40 хв. При 160-170 ОС. Гарячим вийняти з духовки і з форми, потім перекласти на дощечку або деко і охолоджувати в духовці. Потім розрізати на 2 коржі.
Сирний прошарок: 600 г домашнього сиру, тричі перетерти, 3/4 скл. цукру, 5 яєць, 1 п. ванільного пудингу, 110 г масла, кілька крапель мигдального ароматизатора.
Збити масло з цукром і яйцями. Поступово додати сир, мигдальну есенцію і пудинг (порошок). Форму вистелити пергаментом та змастити маргарином, акуратно вилити сир. Випікати близько 35 хв або до тих пір поки сирник не затвердіє і не підрум’яниться. Охолодити.
Крем : 2 вершкові пудинги, 500 мл молока, 4-5 ст. ложки цукру, 220 г масла.
З цих компонентів (крім масла) приготувати пудинг. Охолодити. Масло взбити міксером і по одній ложці не припиняючи збивати додати пудинг.
Додатково: 2 п. желе полуничного (готувати відповідно до вказівок на упаковці, додаючи на 20% менше води!), перемішати з 1 кг полуниці (можна мороженої).
Скласти сирник (у формі): бісквіт, 1/3 крему, сирник, 1/3 крему, охолодити, залити охололим полуничним желе (має почати густіти), бісквіт, 1/3 заварного крему, покришене печиво.
Читайте також:
-
Торт “Імпровізація” з яблучним компоте і кремом “Пломбір”
-
Торт “Чорний ліс” із шоколадним бісквітом та вишнями у збитих вершках