Польський літній суп
Легкий бульйон або вода, кілька молодих картоплин, цибуля ріпчаста молода різана, морква, корінь пастернаку і петрушки, 0,5 молодої капустини, 2 помідори.
Бульйон довести до кипіння, додати молоду картоплю розрізану. Швидко зробити засмажку (краще на суміші масла, олії і смальцю – буде смачніше: цибуля ріпчаста молода різана, морква, корінь пастернаку і петрушки (все соломкою). Можна додати пару зубців часнику причавлених для аромату (потім дістати).
Не смажити – тільки спасерувати. Додати до картоплі. Накришити молоду капусту, крупно потерти помідори без шкірки. Посолити. Якщо картопля вже готова, додати капусту і томатне пюре. Варити ще кілька хвилин, додати зелень (цибулю, кріп, базилік, орегано), вимкнути, поперчити трохи. Якщо хочете їсти холодним, засмажку робіть лише на олії.
Рецепт Нінель Влас