пишні млинці на кефірі

Пишні млинці з яблуками. Рецепт і секрет приготування

Секрет приготування пишних млинців - у правильній пропорції кефіру та борошна. А ще кефір обов'язково треба підігріти - тоді млинці гарно піднімуться!

У кожної господині свій рецепт млинців і свої секрети приготування. Цей рецепт – супер: вдаються пишні  млинці з яблуками. Така смакота, що коли вчасно не зупинитися, можна з’їсти всі одразу!

Млинці за цим рецептом завжди вдаються пухкі, високі, добре тримають форму, не “резинові”. Можна робити класичні млинці без додатків або з яблуками (почистити і тоненько порізати 1-2 яблука), додати корицю, родзинки, цедру тощо.

Пишні млинці з яблуками

  • 230-240 г борошна, 250 мл кефіру (можна будь-якої жирності, але краще 1%), 1 яйце, 2 ст. ложки цукру, 1/4 ч. ложки солі, 0,5 ч. ложки соди, 2 яблука (або без них).

Секрет пишних млинців у тому, що пропорція кефіру і борошна має бути майже 1:1.

Кефір та яйце дістати з холодильника заздалегідь. Змішати яйце з цукром та сіллю, щоб цукор та сіль розчинилися.
У мікрохвильовій печі або на плиті злегка підігріти кефір. У яєчну суміш, постійно помішуючи, поступово вливати теплий кефір. Просіяти відміряну кількість борошна в окрему миску. У рідку суміш невеликими порціями додати борошно і вмішувати віничком в одному напрямку, тісто густе та однорідне (консистенція дуже густої сметани). Тісто не повинно вільно стікати з ложки. Якщо рідкувате – додати борошна, якщо дуже густе – кефіру.
І тільки тепер поверх тіста просіяти соду! Ретельно, але швидко розмішати, щоб сода розійшлася. Одразу ж починають з’являтися бульбашки – це кефір гасить соду, тісто стає повітряним, пористим, легким. Якщо бажаєте, то можна додати родзинки, ваніль, цедру, яблука нарізані тоненько.
Дати тісту постояти 20 хв до появи бульбашок. Сода зробить тісто легшим і трохи рідшим. Розливати таке тісто буде зручніше. Більше тісто не перемішувати, набирати ложкою акуратно скраю посудини.
На добре прогріту сковороду влити олію, добре прогріти, зменшити вогонь до помірно-середнього. Столовою ложкою викладати тісто на розігріту сковороду, допомагаючи чайною ложкою, якщо потрібно.
Смажити млинці до рум’яного кольору знизу і до появи дірочок зверху. Потім перевернути та обсмажити з іншого боку.
Поставити на стіл сметану, джем, варення, заварити свіжу каву або запашний чай і насолоджуватися смачними пишними млинцями з яблуками!
Рецепт і фото Татьяни Петришиної
Радимо також спробувати приготувати млинці за іншими рецептами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook