Пляцок «Веселка»
Для тіста: 1 пачка маргарини, 3 скл. борошна, 3 жовтки, 3 ст. ложки сметани, 1 скл. цукру, 1 пачка порошку до печива.
Форма 25Х35 см. Якщо форма більша, можна робити 1,5 порції.
Маргарин та муку перетерти на крихту. Жовтки збити з цукром. Усе вимішати і додати сметану та порошок до печива. Замісити тісто. Поділити його на шість частин. Розкачати одну частину тіста, викласти у форму, зробити бортики, покласти начинку, накрити другою частиною тіста, защипати краї. Випікати приблизно 30 хв при 170 ОС. Таким чином зробити 3 коржі з різними начинками.
Начинка 1: 1 кг яблук, 1 п. готового желе (зі смаком персика – для персикового кольору або зі смаком ківі чи аґрусу – для зеленого). Яблука почистити і порізати соломкою викласти у форму на тісто, рівномірно посипати сухим желе, накрити тістом, защипати краї.
Начинка 2: 1 л банка вишень у власному соку (самі вишні, без соку), 1 п. готового желе зі смаком вишні. Готувати, як попередній корж: на тісто викласти вишні, рівномірно посипати сухим желе, накрити тістом, защипати краї.
Начинка 3: 300 г кураги, 1 п. готового жиле зі смаком апельсина. Готувати, як попередній.
Перемазати торт заварним кремом. А рецепт класичного заварного крему читайте тут.
Пляцок пекла і фотографувала Галина Нарінецька
Спробуйте також приготувати: