сирник

Найсмачніший сирник, який мені доводилося їсти – мамин рецепт

Рецептів багато, а мені цей сирник найсмачніший! Його смак та аромат повертає мене у дитинство, адже саме такий сирник колись пекла моя мама.

Найсмачніший сирник (мамин рецепт)

  • Форма 24×28 см.
  • Для тіста: 100 г масла, 2 яйця, 150 г цукру, сіль на кінчику ножа, 3 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка розпушувача, борошно (приблизно 300 г).
М’яке масло розтерти з цукром, додати сіль та яйця, розмішати, додати сметану, просіяне борошно з порошком до випічки, замісити тісто. Борошна може піти більше або менше, тісто не слід сильно забивати, воно має бути еластичне і злегка липнути до рук, але не розтікатися. Залишити тісто у холодильнику на 30 хв, загорнувши у харчову плівку.
  • Сирна маса: 1, 5 кг домашнього свіжого сиру (не кислого), 350 г цукру, 150 г м’якого масла, 8 яєць, 150 г родзинок, 4-5 ст. ложок борошна, 2 п. ванільного цукру, сік та цедра  невеликого лимона.
Родзинки промити, перебрати, залити окропом. Сир перемолоти або збити в блендері. Яйця збити з цукром та ванільним цукром до пишної маси. Лимон ошпарити окропом, зняти цедру, вичавити сік. До сиру додати м’яке масло, збити, додати яєчну суміш, родзинки, цедру і сік лимона, просіяне борошно, все ретельно вимішати.
Форму змастити жиром, вистелити пергаментом. Тісто розділити на дві частини, більшу та меншу. Стіл присипати борошном. Більшу частину тіста розкотити і викласти у форму, сформувавши бортик. Викласти сирну масу, все гарно розрівняти. З меншої частини тіста зробити джгутики і викласти на сир, формуючи решітку. У лунки решітки викласти половинки волоських горіхів, ледь втискаючи їх у сир. У розігрітій до 180 °С духовці випікати сирник близько 50 хв, стежте за своєю духовкою! Після випікання дати сирнику повністю охолонути у формі. За бажанням, посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також приготувати сирник за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook