Пляцок «Серце княгині»
Для тіста: 200 г борошна, 125 г масла, 1 жовток, 1 ст. ложка сметани, 70 г цукрової пудри.
Для безе: 2 білки, щіпка солі, 120 г цукрової пудри, 1 ч. ложка крохмалю, 1 ч. ложка лимонного соку.
Для крему: 30 мл вершів (від 30%), 100 москарпоне, 2 ст. ложки перетертої малини, 3 ст. ложки цукрової пудри, 2 ст. ложки замороженої малини.
Додатково: 5 ст. ложок смородинового варення, какао.
Борошно змішати з цукровою пудрою та розпушувачем, додати тверде, холодне масло, порізане кубиками. Посікти гострим ножем до утворення масляної дрібної крихти. До крихти додати жовток та сметану, замішати тісто. Згорнути в кулю, обгорнути харчовою плівкою, відправити на годину в холодильник.
Щоб приготувати безе, треба білки збити з сіллю до стійкої піни, по ложці додавати цукрову пудру, щоразу добре збивати. В результаті має вийти густа маса. Додати крохмаль та лимонний сік, ще раз збити.
Сформувати корж. Тісто розкачати на пергаменті, за розміром форми (20х30), перекласти в форму. Тісто має вийти досить тонким. Змастити тісто варенням, викласти зверху безе, вирівняти. Щедро присипати зверху какао. Випікати при температурі 180 градусів 30 хвилин. Ще гарячим корж треба розрізати на 3 рівні частини по довшій стороні форми (вийде три довгих коржі 20х10 см).
Добре охолоджені вершки та маскарпоне збити до пухкого крему, додати цукрову пудру і ще раз збити. Під кінець збивання додати перетерту малину та заморожену. Ще раз збити. Поділити крем на 2 рівні частини.
Корж з безе змастити половиною крему, покласти другий корж, решту крему, накрити третім коржем, зверху щедро присипати какао.
Спробуйте також приготувати: