Пляцок “Смугастий”
Форма 20Х35 см.
5 яєць, щіпка солі, 180 г цукру, 200 г борошна, 15 г розпушувача, 100 мл молока, 100 мл олії, 2 ст. л. какао-порошку, 2 ст.л. молока для какао.
Кокосовий крем: 700 мл молока для крему, 80 г цукру, 10 г ванільного цукру, 40 г кукурудзяного крохмалю або борошна, 200 г кокосової стружки.
Заварний крем: 300 мл молока для заварного крему, 40 г вершкового пудингу, 50 г цукру (або за смаком), 10 г ванільного цукру, 100 г вершкового масла.
Білки збити з сіллю до твердих піків, поступово додати цукор. Вмішати жовтки на малих обертах міксера. Потім по черзі додавати просіяне борошно з розпушувачем, молоко, олію, перемішувати лопаткою. Тісто поділити навпіл, в одну частину додати какао й молоко. Шоколадне тісто викласти в форму з пергаментом, випікати при 180°C 15 хв.
Поки тісто випікається, приготувати кокосовий крем: крохмаль із цукром змішати з частиною молока, решту закип’ятити. Варити до перших бульбашок. Вимкнути, відразу додати ванільний цукор і кокосову стружку, перемішати. На готовий шоколадний корж викласти крем, зверху біле тісто. Випікати ще 35 хв.
Заварний крем: пудинг із цукром зварити на молоці до загустіння, охолодити. Вершкове масло збити й порціями додати заварний крем. Намазати на пляцок, посипати кокосовою стружкою.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати інші пляцки з кокосом:
- Пляцок шоколадно-кокосовий: фішка – у теплому кремі
- Пляцок “Рафаелло” із сирними коржами і кокосовим кремом