пляцок

Пляцок “Смак осені” з яблуками та маком: авторський рецепт, який варто зберегти

Пляцок з яблуками та маком – ніжне тісто, соковита яблучна начинка та ароматний маковий прошарок. Дуже вдалий рецепт домашньої випічки.

Пляцок “Смак осені”

  • Форма – 20Х30 см.
  • Тісто: 500 г борошна, 250 г маргарину, 18 г розпушувача, 200 г цукру, 10 г ванільного цукру, 3 жовтки, 50 г сметани
  • Яблучна начинка: 1 кг яблук натертих, 150 г цукру, 3 ст. л. манної крупи, 1 ст. л. кориці
  • Макова начинка: 300 г маку меленого, 200 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 200 г цукру, 50 г вершкового масла, 100 мл молока, 3 білки.

Тісто: борошно та холодний маргарин перетерти в крихту, додати розпушувач і перемішати. Жовтки збити з цукром і ванільним цукром до білої пишної маси. Обидві маси змішати, додати сметану і замісити м’яке тісто. Поділити тісто на 3 частини, загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин.

Яблучна начинка: очищені яблука натерти на грубій тертці, віджати сік, додати цукор, манну крупу та корицю, ретельно перемішати.

Макова начинка: мелений мак, борошно, розпушувач, цукор, м’яке вершкове масло та молоко добре перемішати до однорідності, додати збиті білки і акуратно вимішати лопаткою знизу догори.

Випікання: першу частину тіста розкотити і викласти на деко, застелене пергаментом. Розподілити яблучну начинку. Другу частину тіста розкотити і викласти макову начинку, рівномірно розрівняти. Третю частину тіста розкотити, накрити нею пляцок, проколоти виделкою поверхню. Випікати в розігрітій духовці при 180°С 50 хвилин до золотистого кольору.

Дати пляцку охолонути у формі, потім посипати цукровою пудрою і нарізати порційно.

Рецепт і фото Магдалини Шершун

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook