пляцок шоколадно-маковий

Пляцок шоколадно-маковий із дуже простих продуктів

Особливість цього пляцка у тому, що він з дуже простих інгредієнтів, проте вдається ніжний, м'якенький і смачний.

Пляцок шоколадно-маковий

  • Форма 26Х36 см.
  • 1-й корж (шоколадний): 4 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка сметани, 1 ч. л. соди + оцет, 1 ч. л. амонію, 3 склянки борошна, 3 ст. л. какао.

Збити яйця з цукром, поступово додавати цукор. Додати сметану, соду, гашену оцтом, амоній. Просіяти борошно разом з какао, додати до маси, вимішати. Вилити у деко, застелене пергаментом. Випікати 20 хв при 160°C, перевірити готовність дерев’яною шпажкою.

  • 2-й корж (маковий): 4 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка сметани, 1 ч. л. соди + оцет, 1 ч. л. амонію, 3 склянки борошна, 3 ст. л. меленого маку.

Приготувати так само, як шоколадний, замінивши какао на мак. Випікати аналогічно, готовий корж розділити на дві частини.

  • Крем: 400 г густої домашньої сметани, 100-120 г цукрової пудри, ванільний цукор або ванільний екстракт.

Змішати всі інгредієнти, перемастити охолоджені коржі.

  • Шоколадна глазур: 120 г цукру, 4 ст. л. молока, 4 ст. л. какао, 150 г масла.

Змішати цукор і какао, додати молоко, розмішати. Поставити на вогонь, розтопити. Коли маса закипить, додати масло, варити 3 хв. Дати глазурі постояти кілька хвилин, полити пляцок.

Рецепт і фото Марії Гнатів

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook