Пляцок шоколадно-маковий
- Форма 26Х36 см.
- 1-й корж (шоколадний): 4 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка сметани, 1 ч. л. соди + оцет, 1 ч. л. амонію, 3 склянки борошна, 3 ст. л. какао.
Збити яйця з цукром, поступово додавати цукор. Додати сметану, соду, гашену оцтом, амоній. Просіяти борошно разом з какао, додати до маси, вимішати. Вилити у деко, застелене пергаментом. Випікати 20 хв при 160°C, перевірити готовність дерев’яною шпажкою.
- 2-й корж (маковий): 4 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка сметани, 1 ч. л. соди + оцет, 1 ч. л. амонію, 3 склянки борошна, 3 ст. л. меленого маку.
Приготувати так само, як шоколадний, замінивши какао на мак. Випікати аналогічно, готовий корж розділити на дві частини.
- Крем: 400 г густої домашньої сметани, 100-120 г цукрової пудри, ванільний цукор або ванільний екстракт.
Змішати всі інгредієнти, перемастити охолоджені коржі.
- Шоколадна глазур: 120 г цукру, 4 ст. л. молока, 4 ст. л. какао, 150 г масла.
Змішати цукор і какао, додати молоко, розмішати. Поставити на вогонь, розтопити. Коли маса закипить, додати масло, варити 3 хв. Дати глазурі постояти кілька хвилин, полити пляцок.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також приготувати:
- Маковий пляцок. Простий, дешевий і смачний рецепт
- Смачний і простий яблучний пляцок. Цей рецепт у мене 25 років
Post Views: 165