Кухня Рецепти

Печиво на варених жовтках. Таке колись пекли наші бабусі

Печиво на варених жовтках виходить смачне і крихке. Його пекли наші бабусі ще в ті часи, коли про розпушувачі ніхто навіть не чув. Можна зробити у “шубці” з горіхів, кокосу або вафель.

15.12.2020 17:00

Печиво на варених жовтках

3 варених жовтки, 100 г цукру, 1 п. ванільного цукру (якщо його нема, можна дати 1 ст. ложку лимонного соку), 250 г масла або маргарину, 500 г борошна.
Варені жовтки подрібнити вилкою, всипати цукор і ванільний цукор чи лимонний сік, розмішати. Додати масло/маргарин кімнатної температури. Якщо маєте дуже холодне масло (забули наперед витягти з холодильника або раптово надумали пекти таке печиво), можна частину масла натерти чи дрібно нарізати, а іншу частину розтопити. Все вимішати і дати борошно. Замісити м’яке не забите тісто і скотити з нього кульки, можна класти всередину шматочок горішка чи вишеньки. Випікати при температурі 180 °С десь 20-30 хв в залежності від розміру горішка.
Можна заморозити кульки перед випіканням, але якщо ви дали замало муки, то горішки трошки втратять форму, трішки розпливуться.
Готове гаряче печиво можна обкачати в суміші какао і пудри. Можна зварити помадку, вмочити печиво в ній і обкачати в вафельних крихтах, кокосі чи подрібнених горішках.
Для помадки треба: 2 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки цукру, 1-2 ст. ложки какао (залежно від якості), 30 г масла.
Все перемішати і варити на маленькому вогні, постійно помішуючи. Довести до кипіння і варити ще 2-3 хв.
Рецепт і фото Іванни Луць

Спробуйте також приготувати: