пляцок

Пляцок шоколадно-кокосовий: фішка – у теплому кремі

Цей пляцок має два шоколадні коржі і один кокосовий. А особливість у тому, що його перемащують теплим сирним кремом.

Пляцок шоколадно-кокосовий

  • Форма діаметром 26-28 см.
  • Бісквіт: 6 яєць, 200 г цукру, 130 г борошна, 30 г какао, 1 ч. ложка повна розпушувача.
  • Кокосовий корж: 5 білків, 1 скл. (200 мл) цукру, 100 г кокосу, 1 ст. ложка крохмалю, 0,5 ч. ложки розпушувача, 1 ст. ложка оцту, сік одного лимона.
  • Сирний крем: 700 г сиру кисломолочного, 200 г цукру, 5 жовтків, 100 г масла, 1 п. пудингу ванільного (або 1,5 ст. ложки крохмалю + 1 п. ванільного цукру).
Білки збити на великій швидкості міксером, поступово ввести цукор, додати жовтки, збити на малій швидкості. Ввести поступово борошно з розпушувачем і какао, легенько вимішати. Випікати при 180 градусах приблизно 40-50 хв. Охолоджений бісквіт розрізати на 2 коржі.
Білки збити на максимальній швидкості, поступово ввести цукор, збити, як на безе. Додати кокос, крохмаль, розпушувач, оцет, сік лимона, розмішати і випікати при 180 градусах приблизно 30 хв.
До перетертого сиру додати збиті жовтки з цукром, масло, пудинг, добре розмішати і варити на маленькому вогні 5 хв. Перемащувати теплим кремом.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук

ВАМ ТАКОЖ СПОДОБАЄТЬСЯ:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook