Пляцок шоколадно-кокосовий
- Форма діаметром 26-28 см.
- Бісквіт: 6 яєць, 200 г цукру, 130 г борошна, 30 г какао, 1 ч. ложка повна розпушувача.
- Кокосовий корж: 5 білків, 1 скл. (200 мл) цукру, 100 г кокосу, 1 ст. ложка крохмалю, 0,5 ч. ложки розпушувача, 1 ст. ложка оцту, сік одного лимона.
- Сирний крем: 700 г сиру кисломолочного, 200 г цукру, 5 жовтків, 100 г масла, 1 п. пудингу ванільного (або 1,5 ст. ложки крохмалю + 1 п. ванільного цукру).
Білки збити на великій швидкості міксером, поступово ввести цукор, додати жовтки, збити на малій швидкості. Ввести поступово борошно з розпушувачем і какао, легенько вимішати. Випікати при 180 градусах приблизно 40-50 хв. Охолоджений бісквіт розрізати на 2 коржі.
Білки збити на максимальній швидкості, поступово ввести цукор, збити, як на безе. Додати кокос, крохмаль, розпушувач, оцет, сік лимона, розмішати і випікати при 180 градусах приблизно 30 хв.
До перетертого сиру додати збиті жовтки з цукром, масло, пудинг, добре розмішати і варити на маленькому вогні 5 хв. Перемащувати теплим кремом.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
ВАМ ТАКОЖ СПОДОБАЄТЬСЯ:
- Пляцок “Орхідея” з какао, мармеладом та зефіром
- Пляцок “Персиковий цвіт” з вишнями, маком та желе
Post Views: 50