Пляцок “П’яний фріц”
- Форма 22Х36 см.
- Тісто: 4 яйця, 1 скл. цукру, 4 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка какао. Таких має бути 2 коржі.
Яйця збити з цукром до пишної стійкої маси. Акуратно ввести борошно, просіяне з розпушувачем і какао, злегка перемішати ложкою. Пекти при 180 ОС 15 хв.
- Кокосовий корж: 150 г кокосової стружки, 5 білків, 1 скл. цукру, 1 ст. ложка крохмалю, 1 ч. ложка розпушувача.
Білки збити з цукром до стійкості. Акуратно перемішати з кокосом, крохмалем і розпушувачем. Сушити в духовці при 100-110 ОС.
- Крем: 450 г консервованих ананасів, 5 жовтків, 4 ст. ложки цукру, 1 п. пудингу, 500 г масла.
Із консервованих ананасів відцідити сік у склянку. До половини склянки соку додати пудинг, до другої половини – масу з жовтків (5 жовтків і 4 ст. ложки цукру розтерти. Тоді все з’єднати і все разом заварити. Охолодити. 500 г масла збити, додаючи по ложці охолоджену заварну масу. 3 ст. ложки крему надібрати, до решти крему додати порізані ананаси.
- А також: 300 г родзинок залити горілкою (коньяком, ромом) на ніч (я завжди заливаю окропом), 2 плитки шоколаду, 100 г масла.
Перемазати коржі (безе має бути всередину). Зверху змастити кремом, що залишили, викласти замочені або запарені і віджаті родзинки, залити його шоколадом (2 плитки шоколаду розтопити, додати 100 г масла, перемішати до однорідності).
Рецепт і фото Олі Маланюк
Радимо також приготувати інші десерти з кокосом за перевіреними рецептами від господинь:
- Кокосове печиво “Кокосанки” без борошна
-
Торт “Рафаелло” з білим шоколадом, кокосом і фундуком
Post Views: 71