Полуничний зефір без сирого білка (рецепт на альбуміні)

У більшості рецептів зефіру є сирий білок. І це насторожує господинь. А цей полуничний зефір - без сирого білку - на альбуміні.

Якщо немає свіжої полуниці, то такий полуничний зефір можна приготувати із замороженої. Зефіру виходить багато: з цієї порції – 900 г. Цей рецепт зефіру – без сирого білка. Замість нього – альбумін.

Полуничний зефір без сирого білка

  • 200 г полуничного пюре, 110 г печеного яблука, 190 г цукру, 35 г альбуміну (сухого білку).
Полуницю помити, дати стекти залишкам води, подрібнити на пюре в чаші блендеру, протерти через сито, щоб відділити пюре від насінинок. Полуничне пюре, яблуко, цукор разом збити блендером до однорідної консистенції. Потім додати альбумін, добре розмішати і поставити збивати доки, збільшиться в рази. Як бачимо, що майже збилося, приготувати сироп.
  • 200 г води, 15 г агар-агару, 440 г цукру.
Залити агар водою і закип’ятити – він стане, як кисіль. Тоді всипати цукор і розмішавши варити до тих пір, поки капля не тектиме, а почне спадати подібно гелю (в ідеалі температура має бути 110 °С – якщо маєте кухонний термометр).
Тоді у суміш, що продовжує збиватись, влити знятий з вогню (має трохи перестати булькати) сироп. Старатися, щоб сироп не потрапив на вінчик, і час від часу збирати те, що лишається на стінках чаші для збивання. Збивати до однорідності. Маса стає густішою триматиметься на лопатці, як трохи не дозбиті білки.
Приготувати кондитерський мішечок, накладати в нього теплу масу. На мокру поверхню відсаджувати зефірки. Дати хвилин 5-10 постояти, посипати цукровою пудрою і хай постоять хоч 3-4 годинки. Потім з’єднати зефірки між собою, обкатати у цукровій пудрі. Можна не з’єднувати, а вже одразу смакувати, як це роблю я.
Рецепт і фото Наталії Витягловської

Радимо також інші рецепти домашнього зефіру:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook