Перевірений рецепт домашнього кетчупу з яблуками

Дуже смачний кетчуп. Перевірено!

Перевірений рецепт домашнього кетчупу

4 кг помідорів, 0,5 кг цибулі , 0,5 кг яблук, 2 ч. ложки кориці, 1 ч. ложка чорного перцю, 4 бут. гвоздики (розтерти), 1 ч. ложка червоного перцю, 4 ст. ложки солі, 200 г. оцту (9%), 0,5 кг цукру.

Помідори, цибулю і яблука перемолоти і проварити на помірному вогні 2 год. Коли маса трохи прохолоне, збити блендером до однорідності. Додати 2 ч. ложки кориці, 1 ч. ложка чорного перцю, 4 бут. гвоздики (розтерти), 1 ч. ложка червоного перцю, 4 ст. ложки солі, 200 г. оцту (9%), 0,5 кг цукру. Усе ще проварити 1,5–2 год. Закрити в стерильні банки. Виходить 6 банок по 0,5 л.

Якщо хочете позбутися насіння, можна після збивання блендером, перетерти через сито.

Рецептом поділилася Галина Санковська

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook