пляцок "Мазай"

Пляцок “Мазай” – ох і цікавий рецепт!

Ну дуже цікавий пляцок! Два види коржів, один з яких з кокосовою начинкою, і два види крему, один з яких кольоровий желейний. Однозначно, незвичайний десерт!

Пляцок “Мазай”

  • Форма 22Х36 см.
  • Бісквіт: 3 яйця, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка амонію, 3 ст. ложки олії, 3 ст. ложки води, 2 скл. борошна.
Спекти 2 коржі.
  • Тісто 2 (пісочне): 2 яйця, 2 жовтки, 150 г цукру, 150 г маргарину, 2 ст. ложки сметани, 250 г борошна, 1 ст. ложка розпушувача, 2 ст. ложки какао.
  • Начинка до тіста 2: 4 білки, 1 скл. цукру, 1 п. кокосової стружки.
Викласти у деко тісто 2, а на нього начинку. Спекти 2 коржі.
  • Крем 1: 1 п. пудингу, 2 жовтки, 0,5 л молока 1 скл. цукру, 300 г масла.
Пудинг з жовтками і цукром заварити на молоці. Коли охолоне, збити з маслом.
  • Крем 2. 3 желе різних кольорів, 1 п. желатину (15 г), 50 г води, 0,5  сметани, 1 скл. цукру.
3 желе різних кольорів зробити по інструкції. Коли застигне, порізати на квадратики. Крім цього 1 пачку желатину розвести в 50 г води. Збити 0,5 л сметани з 1 скл. цукру і додати остиглий желатин, збити, перемішати з порізаним желе.
Зібрати пляцок: корж 2, крем 1, корж 1, крем 2, корж 1, крем 2, корж 2.
Рецепт і фото Олі Маланюк
Радимо також приготувати інші пляцки за перевіреними рецептами від господинь:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook