пляцок Кіндер буено

Пляцок “Кіндер буено” (авторський рецепт)

Рецепт пляцка "Кіндер буено" - дуже вдалий, це справжній подарунок любителям арахісу і шоколаду. Печеться всього один корж. Гарний, високий і дуже ефектний, він стане справжньою окрасою святкового столу.

Пляцок “Кіндер буено”

  • Деко 25×35 см.
  • Для коржів: 6 яєчних білків, щіпка солі, 120 г цукру, 1 ст. л. олії, 30 г борошна, 40 г подрібненого печива, 150 г смаженого подрібненого арахісу.
  • Для крему: 6 яєчних жовтків, 500 мл молока, 40 г ванільного пудингу, 80 г цукру, 30-40 г кукурудзяного крохмалю, 200 г вершкового масла, 15 г какао-порошку.
  • Додатково: 180-200 г нутелли або іншої горіхової пасти, 450 г печива, 350 мл вершків, цукрова пудра за смаком.

Відділити білки від жовтків. До білків додати сіль, збити до м’яких піків. Додати цукор, продовжити збивати. Ввести олію, просіяне борошно з подрібненим печивом, акуратно перемішати. Вилити тісто у деко 25×35 см, застелене пергаментом, розрівняти. Викласти подрібнений ножем арахіс (не подрібнювати надто дрібно). Випікати при 180°C приблизно 20 хвилин. Ще теплий корж зняти з пергаменту.

Нутеллу розтопити, намазати на сторону коржа з арахісом. Викласти шар печива, злегка придавити. Поставити у холодильник.

До жовтків додати цукор, перемішати до однорідності. Додати пудинг, крохмаль і частину молока, розмішати. Влити решту молока, варити до загустіння, постійно помішуючи. Додати ванільний цукор, охолодити. Масло збити, поступово ввести заварний крем, збити до кремового стану. Крем розділити на дві частини, в одну додати какао.

Зібрати пляцок: білковий корж із нутеллою і печивом, білий крем, шар печива, шоколадний крем, збиті вершки.

Порада господині. Якщо використовуєте тверде печиво, перед викладанням змочити його у молоці.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook