Пляцок “Кіндер буено”
- Деко 25×35 см.
- Для коржів: 6 яєчних білків, щіпка солі, 120 г цукру, 1 ст. л. олії, 30 г борошна, 40 г подрібненого печива, 150 г смаженого подрібненого арахісу.
- Для крему: 6 яєчних жовтків, 500 мл молока, 40 г ванільного пудингу, 80 г цукру, 30-40 г кукурудзяного крохмалю, 200 г вершкового масла, 15 г какао-порошку.
- Додатково: 180-200 г нутелли або іншої горіхової пасти, 450 г печива, 350 мл вершків, цукрова пудра за смаком.
Відділити білки від жовтків. До білків додати сіль, збити до м’яких піків. Додати цукор, продовжити збивати. Ввести олію, просіяне борошно з подрібненим печивом, акуратно перемішати. Вилити тісто у деко 25×35 см, застелене пергаментом, розрівняти. Викласти подрібнений ножем арахіс (не подрібнювати надто дрібно). Випікати при 180°C приблизно 20 хвилин. Ще теплий корж зняти з пергаменту.
Нутеллу розтопити, намазати на сторону коржа з арахісом. Викласти шар печива, злегка придавити. Поставити у холодильник.
До жовтків додати цукор, перемішати до однорідності. Додати пудинг, крохмаль і частину молока, розмішати. Влити решту молока, варити до загустіння, постійно помішуючи. Додати ванільний цукор, охолодити. Масло збити, поступово ввести заварний крем, збити до кремового стану. Крем розділити на дві частини, в одну додати какао.
Зібрати пляцок: білковий корж із нутеллою і печивом, білий крем, шар печива, шоколадний крем, збиті вершки.
Порада господині. Якщо використовуєте тверде печиво, перед викладанням змочити його у молоці.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Торт «Кіндер пінгві». На смак дуже нагадує шоколадний батончик
- Торт “Kinder Milk-Slice”. Смачненьке – не тільки дітям!